Ahad, 7 Ogos 2011

Ini cita dlu2 yg dbawa ke hari ini....

aku knl dak nie dari tahun 2004.. kami 1 sekolah...
Dendam aku bermula dari tahun 2006... nak taw cita dia..

ok mcm nie... kami sama2 dapat smbung blajar kat salah 1 IPTA... masa 2 suma ok lah.... tp then aku tberkenan kat 1 mamat nie.. n suma kwn2 aku taw lah... tp mamat 2 suka kat kwn aku, aku pun xpe lah.. ambik lah law nak sgt... then depa couple n x lama pada 2 depa ptus sbb laki 2 ada pmpuan len... ( moral : sggup sorg kwn trima cinta dari lelaki yg kwn dia suka)

cita kedua... lepas pada kes 2.. ada sorg laki nie aku knl kat fon n ajak aku couple sbb aku x knl dia so aku x trima lah cinta dia... pastu kwn aku ( kwn yg sama di atas) jadi lah org tgh konon nya....dia pun dok suh la aku tima... aku ckp nnt2 lah.. aku x knl lg pun dia sape.... pastu cuti semester.. dia masih pujuk aku tuk terima dia tmasuk lah kwn aku 2.... aku kta nnt aku bg jwpan.. (tp lepas jumpa lah : aku masa 2 rendah diri ckit pasal fizikal aku.. so malu lah nak jumpa dia.. aku cuba tgguhkan smpai aku brani)... balik pada cuti sem 2.. kwn aku pun tanya aku "ang dah tima dia ka" dia da msg2 ang lg x?"... aku ckp x lg.. da lah kdg2 dia msg... pastu hjung mggu 2 kwn aku 2 kuar tp sorg2 or ngan kwn len (aku x bape pasti yg pasti bkn dgn aku lah)... (jarang2 blaku 2)... lepas pada 2 aku dpt taw diorg couple.... oh mcm 2... ok2... yg aku geram 2 leh plak dok bangga2 ... salah sorg kwn dia prnh kta kat aku.. " law laki 2 couple ngan aku belum tntu tahan lama nie" masa dia ckp 2 kmi sem 4... diorg couple ptengahan sem2... x lama lepas 2 hbungan depa bgolak.. laki 2 da pmpuan len.... balasan namanya 2 an.... ( Moral : mcm 2 kew sorg kwn?)

cita ketiga..... masih org yg sama... tahun 2008....masa 2 kami sem 4.. kami dok 1 umah... dekat phujung sem hbungan kami bergolak.. memang da pgaduhan besarlah... then kami hbis sem pakat suma blik lah.. yg tgal dlm umah 2 lg 2 kwn aku yg dah bkeja.. dari depa lah aku taw dia masuk blik umah 2..... yg best lepas depa suma kuar aku yg kna settle suma bil.. padahal aku awal2 dah blah dri umah 2.... mmbuatkan aku btambah benci kat dia...

tahun 2010... jodoh pnjg rupanya... kami smbung bljar tempat yg sama..,. tp pgajaran lepas mgajar aku.. aku x dok skali dah ngan depa.. n aku x bape pcya pada kwn2 aku sndri.. tp x suma lah...

ok2 pnt dah cita.... selepas hbis bljar entry sbelum nie lah citanya...

cerita yg x best...

ari 2 aku dok umah sewa... disebabkan da hal tertentu aku pun nak blah lah dari umah 2.... pastu dak 1 umah 2 minta lah duit bil air n elektrik... aku xnak la byr nak taw ape sebabnya.... masa aku baru masuk ari 2 aku diminta tuk membayar bil tertunggak.. sumanya berjumlah RM129++.. kami share 2 org.... masa 2 x silap bru 4 5 bulan aku dok... xkan lah dok 2 org bil tuk 4 5 bulan dah RM129++.... yang bestnya dia kata kat aku, sebelum aku masuk diorg dah settle... nasib baek bil 2 aku simpan lg... bayaran terakhir ialah 04.01.2009... law lupa pun agak2 lah... aku da bukti kot... msg yg aku dpt n myakitkan ati.. nie msg2nya :

1) mana ada azie oii... masa aku masuk je de tunggakkan rm3, tp aku dah settle dah pun, b4 ang masuk, g pun elektrik n air baru buh jew..xkan lah ang masuk 2 bulan bil dah beratus kot. x logik.. dah sama2 dok sama2 lah bayar.. pastu angpa nak suh aku byr sorgker...

2) mmg lo.. tp aku n adik tu dah settle sebelum angpa mai... la nie trs trg angpa nak byr ka xmaw..

3)ok xpe law ang kta  bratus tu, tp yg pasti aku n __ dah settle b4 ang masuk.. law bratus pun kita yg guna..aku nak tnya ang nak byr ka xmaw... tu je... x sangka ang mcm nie.. 

2 suma yg dia kta kat aku....padahal sbelum aku masuk depa dah tuk umah 2 lama... tp lepas 2 aku masuk adik 2 blah.. then kami yg settlekan bil 2.... yg aku geram dia kata dia settle ngan adik 2... adoi sakit ati betul lah.... padahal dia lupa byk benda yg dia wat kat aku... yg 2 aku akan cita pada entry seterusnya...