Ahad, 7 Ogos 2011

Ini cita dlu2 yg dbawa ke hari ini....

aku knl dak nie dari tahun 2004.. kami 1 sekolah...
Dendam aku bermula dari tahun 2006... nak taw cita dia..

ok mcm nie... kami sama2 dapat smbung blajar kat salah 1 IPTA... masa 2 suma ok lah.... tp then aku tberkenan kat 1 mamat nie.. n suma kwn2 aku taw lah... tp mamat 2 suka kat kwn aku, aku pun xpe lah.. ambik lah law nak sgt... then depa couple n x lama pada 2 depa ptus sbb laki 2 ada pmpuan len... ( moral : sggup sorg kwn trima cinta dari lelaki yg kwn dia suka)

cita kedua... lepas pada kes 2.. ada sorg laki nie aku knl kat fon n ajak aku couple sbb aku x knl dia so aku x trima lah cinta dia... pastu kwn aku ( kwn yg sama di atas) jadi lah org tgh konon nya....dia pun dok suh la aku tima... aku ckp nnt2 lah.. aku x knl lg pun dia sape.... pastu cuti semester.. dia masih pujuk aku tuk terima dia tmasuk lah kwn aku 2.... aku kta nnt aku bg jwpan.. (tp lepas jumpa lah : aku masa 2 rendah diri ckit pasal fizikal aku.. so malu lah nak jumpa dia.. aku cuba tgguhkan smpai aku brani)... balik pada cuti sem 2.. kwn aku pun tanya aku "ang dah tima dia ka" dia da msg2 ang lg x?"... aku ckp x lg.. da lah kdg2 dia msg... pastu hjung mggu 2 kwn aku 2 kuar tp sorg2 or ngan kwn len (aku x bape pasti yg pasti bkn dgn aku lah)... (jarang2 blaku 2)... lepas pada 2 aku dpt taw diorg couple.... oh mcm 2... ok2... yg aku geram 2 leh plak dok bangga2 ... salah sorg kwn dia prnh kta kat aku.. " law laki 2 couple ngan aku belum tntu tahan lama nie" masa dia ckp 2 kmi sem 4... diorg couple ptengahan sem2... x lama lepas 2 hbungan depa bgolak.. laki 2 da pmpuan len.... balasan namanya 2 an.... ( Moral : mcm 2 kew sorg kwn?)

cita ketiga..... masih org yg sama... tahun 2008....masa 2 kami sem 4.. kami dok 1 umah... dekat phujung sem hbungan kami bergolak.. memang da pgaduhan besarlah... then kami hbis sem pakat suma blik lah.. yg tgal dlm umah 2 lg 2 kwn aku yg dah bkeja.. dari depa lah aku taw dia masuk blik umah 2..... yg best lepas depa suma kuar aku yg kna settle suma bil.. padahal aku awal2 dah blah dri umah 2.... mmbuatkan aku btambah benci kat dia...

tahun 2010... jodoh pnjg rupanya... kami smbung bljar tempat yg sama..,. tp pgajaran lepas mgajar aku.. aku x dok skali dah ngan depa.. n aku x bape pcya pada kwn2 aku sndri.. tp x suma lah...

ok2 pnt dah cita.... selepas hbis bljar entry sbelum nie lah citanya...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan